domingo, 27 de febrero de 2011

del blog "LA RES PUBLICA DE BADALONA"

El focus de l'atenció política badalonina es torna a fixar sobre el cap del nostre primer tinent d'alcalde Ferran Falcó Isern dirigent i cap de llista de CiU a Badalona i cosí del nostre alcalde socialista Jordi Serra Isern.

Torna la inacabada aventura de Falcó a l'empresa pública Adigsa de la qual ostentava la màxima direcció. Encara que les acusacions de malbaratament de fons públics, cobrament de comissions il·legals, contractes a dit i tot tipus d'irregularitats està encara pendent de sentencia judicial l'informe de la Sindicatura de Comptes deixa ben clar que van existir aquestes males pràctiques a Adigsa.

A un assenyat article de la Pilar Rahola, es pregunta: A aquestes alçades, ja ha dimitit algú? Doncs com molt bé es respon ella mateixa, la seva pregunta és d'una ingenuïtat evident. 

ICV de Badalona ja ha començat el renovat atac contra el segon d'abord del nostre Ajuntament, el punt més feble de la cadena del tripartit badaloni.

El PSC, en boca de Jordi Terrades acusa a CiU de haber pagado sobrecostes del 174% en la compra de pisos a través de Adigsa durante la reunión de la comisión parlamentaria de la Sindicatura de Cuentas en la que se debatió el informe sobre la gestión de Adigsa en los años 2003 y 2004.
Mentre el diputat de CiU Carles Sala, després de lamentar que es reobri el debat sobre Adigsa quan paral.lelament està en marxa el procés judicial, va admetre que s'havien comès errors comptables.

De tot això que ens queda:
  • Ferran Falcó te encara l'espasa de Damocles sobre el seu cap. Continua en mans de la fiscalia el seu procesament judicial.
  • Queda demostrat, així ho diu la sindicatura i mig ho admet CiU, van existir greus irregularitats en la gestio d'Adigsa dirigida per Ferran Falcó.
  • Atès la informació existent i la demostració dels fets de que s'acusa a Adigsa, és admissible que el primer tinent d'alcalde continuï al capdavant d'importants àrees municipals? Hem de deixar en les seves mans la gestió d'importants recursos econòmics i de presa de decisions sobre el futur de la nostra ciutat?
  • Es ètic que algú investigat per la fiscalia i acusat per la Sindicatura de comptes d'irregularitats manifestes en la gestió dels recursos públics continuï en la vida pública badalonina com si res no hagués passat?
Els d'ICV diuen: 
“ Des del grup municipal d'ICV-EUiA hem respectat i respectarem la presumpció d'innocència del primer tinent d'alcalde, Ferran Falcó, mentre duri la investigació judicial oberta per subornació i tràfic d'influències. Tot i això, i a la espera que la justícia determini responsabilitats, la Sindicatura de Comptes ja ha certificat greus irregularitats.”

Però demanen de l'alcalde que es posicioni de forma immediata, clara i contundent, sobre l'alarma que ha generat l'informe de la Sindicatura de Comptes i les acusacions del Grup Socialista del Parlament de Catalunya.

Es queden una mica curts. Haurien de demanar senzillament la dimissió o el cessament en qualsevol cas de Ferran Falcó.

No hay comentarios: